Collectieve zorgverzekering zzp’er

De jaarlijkse strijd om de zorgverzekeringen is weer losgebarsten. Inmiddels is 60% van de Nederlanders collectief verzekerd. Veel zelfstandigen maken echter geen gebruik van een collectieve zorgverzekering terwijl men hiermee een behoorlijke besparing realiseert.

ZZP’ers die aangesloten zijn bij ZZP Nederland kunnen gebruik maken van de collectieve voordelen voor zelfstandigen. ZZP Nederland heeft een overeenkomst gesloten met Menzis, een van de grootste zorgverzekeraars.

Door gebruik te maken van de collectiviteit bespaart men 7% op de basisverzekering en 9% op de aanvullende verzekeringen. De besparing geldt zowel voor de zelfstandige als zijn gezin, waardoor het voordeel al snel € 200,- per jaar bedraagt.

Hoewel de bereidheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar niet zo groot is in Nederland is de belangstelling voor het collectief verzekeren onder de aangesloten zelfstandigen duidelijk aanwezig. ZZP Nederland schrijft per week ca 200 nieuwe leden in. Binnenkort hoopt ZZP Nederland de 10.000e zelfstandige in te schrijven.

Menzis staat duidelijk achter het concept van ZZP Nederland: zelfstandigen die overstappen naar het ZZP Nederland collectief ontvangen ook nog eens de jaarbijdrage (slechts € 20,-) terug waardoor de besparing wel erg aantrekkelijk wordt. Bovendien is overstappen naar een andere zorgverzekeraar erg eenvoudig: verzekeraars hebben dit onderling geregeld. Bij het aangaan van een andere verzekering kan men aanvinken of de vorige verzekeraar een afmelding moet ontvangen.